بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی یکی از انواع پر کاربرد بیمه های آتش سوزی به شمار می رود. بواسطه تکلیف قانونی مدیران ساختمان در بیمه نمودن ساختمان متبوع خود در قبال خطرات ناشی از آتش سوزی خرید این بیمه نامه بسیار پر تقاضا بوده و به همین علت ما بر آن شدیم که در یک مقاله کامل و جامع شما را با بیمه نامه آتش سوزی مجتمع های مسکونی بیشتر آشنا کنیم. البته اگر مدیر ساختمان هستید پیشنهاد می گردد حتما مقاله بیمه مسئولیت مدنی مدیر ساختمان را نیز مطالعه نمایید زیرا به نوعی بیمه نامه آتش سوزی مجتمع و بیمه مسئولیت مدیر ساختمان لازم و ملزوم هم هستند.
👇 همین حالا هزینه بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی خود را بصورت آنلاین محاسبه و خرید کنید 👇
بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی در واقع همان بیمه آتش سوزی مسکونی معمول و مرسوم است با این تفاوت که در این بیمه نامه به جای اینکه یک واحد از ساختمان یا مجتمع بیمه شود،کل ساختمان بعنوان یک بنای واحد تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.با این توضیح مخاطب این نوع از بیمه های آتش سوزی مالکین کل ساختمان و یا مدیران ساختمان هستند.با خرید این بیمه نامه توسط مدیر ساختمان دیگر نیازی به خرید بیمه آتش سوزی برای تک تک واحدهای مسکونی نیست. البته از این نکته نباید غافل بشویم که درج درست ارزش سرمایه ساختمان در بیمه آتش سوزی از اهمیت بالایی برخوردار است. پس اگر ساختمان شما دارای بیمه نامه آتش سوزی یکجا یا همان بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی است حتما دقت کنید که ارزش اعیانی ( ارزش روز ساخت کل مجتمع ) به نسبت متراژ کل ساختمان متناسب با ارزش واقعی در بیمه نامه خریداری شده باشد.
اهمیت خرید بیمه آتش سوزی مجتمع های مسکونی که را کسانی درک می کنند که خدایی نکرده اموالی از آنها دچار آتش سوزی شده است و سرمایه زندگی خودشان را از دست داده اند. بیایید صحنه آتش سوزی یک مجتمع مسکونی را تصور کنیم، بخشی از اهالی ساختمان که زودتر از بقیه متوجه شدند خود را سراسیمه به بیرون از مجتمع رسانده اند و با وحشت به ساختمان در حال آتش سوزی نگاه می کنند ، تعدادی از افراد در راه پله ها هراسان در حال پایین آمدن هستند و شاید تعدادی همچنان داخل واحدهای خود گرفتار هستند. خیلی دردناک است که سرمایه یک عمر کار و تلاش یک فرد در مقابل چشمانش در حال سوختن و از بین رفتن باشد. کمترین کار بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی که درست و اصولی خریداری شده باشد این است شما را به وضعیت قبل از حادثه برگرداند! مثل این است که زمان به عقب برگشته باشد و هیچ حادثه ای رخ نداده باشد.
طبق ماده ۱۴ الحاقی قانون تملک آپارتمانها، مدیر یا هیات مدیره مجتمعهای مسکونی موظفند تمام بنا را به عنوان یک بنای واحد در مقابل خطرات ناشی از آتشسوزی بیمه کنند. این بیمهنامه باید تمام بخشهای ساختمان را پوشش دهد و سهم هر یک از مالکان بر اساس سطح زیربنای اختصاصی آنها تعیین میشود. این وظیفه مدیر ساختمان است که هزینه بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی را به نسبت زیربنای هر واحد به کل ساختمان محاسبه و از ساکنین ساختمان اخذ کند.
طبق قانون بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی در صورتی که بر هر علت مدیر ساختمان از انجام این تکلیف قانونی خودداری نماید جبران خسارت وارده به برعهده مدیر ساختمان خواهد بود. این به این معنی است که اگر مدیر یا هیات مدیره ساختمان بیمه آتشسوزی برای مجتمع را تهیه نکنند و آتشسوزی رخ دهد، باید تمام خسارات ناشی از آن را شخصاً جبران کنند.
بنابراین، تهیه بیمه آتشسوزی نه تنها یک توصیه بلکه یک وظیفه قانونی برای مدیر آپارتمان است. مدیران باید توجه داشته باشند که این کار را انجام دهند تا در صورت بروز آتشسوزی، مالکان و ساکنین مجتمع از پوشش بیمهای برخوردار باشند و ریسک خود را به بیمه منتقل نمایند.
جالب است در بین مردم مفاهیم بیمه ای دچار تغییراتی می شود، ما در صنعت بیمه چیزی بعنوان بیمه آتش سوزی مدیر ساختمان نداریم. آنچه که در بین مردم به عنوان بیمه آتش سوزی مدیر ساختمان شناخته می شود همان بیمه آتش سوزی مجتمع است که در این صفحه بصورت کامل و جامع به ان پرداخته ایم. البته نوع نگرش جامعه به این بیمه نامه بدلیل وجود قانون تملک آپارتمانها است که در آن صراحتا به تکلیف مدیر ساختمان در خرید بیمه آتش سوزی مجتمع اشاره شده است.
پوشش های بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی شامل دو بخش اساسی است . بخش اول پوشش های اصلی که عبارتند از پوشش بیمه آتش سوزی،صاعقه و انفجار (به پوشش های اصلی به اختصار آصا گفته می شود) و بخش دوم شامل پوششهای اضافی یا پوشش های تکمیلی که به انتخاب بیمه گذار قابل خریداری است عبارتند از پوشش زلزله، سیل، طوفان،سقوط هواپیما،ترکیدگی لوله آب،ضایعات ناشی از برف و باران،سنگینی برف،شکست شیشه های داخلی واحدها، خسارت مالی ناشی از سقوط آسانسور،هزینه اسباب کشی در صورت وقوع خسارت آتش سوزی، هزینه اجاره محل جدید در صورت وقوع خطرات تحت پوشش بیمه آتش سوزی، هزینه اسکان موقت در صورت غیر قابل سکونت بودن واحد در اثر آتش سوزی
هزینه بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی به دو عامل اصلی مرتبط می باشد، عامل اول که مهمترین عامل است میزان سرمایه ساختمان و اثاثیه شماست. از آنجایی که بیمه آتش سوزی جزو بیمه های اموال محسوب می شود بنابراین مقدار مالی که می خواهید بیمه کنید تاثیر مهمی در میزان هزینه بیمه شما خواهد داشت، البته متذکر شویم که به هیچ عنوان نباید به خاطر کم کردن هزینه بیمه، سرمایه و ارزش ساختمان و اثاثیه را از آنجه به صورت واقعی است کمتر اعلام کرد، این کار باعث ضرر و زیان شما در زمان پرداخت خسارت توسط بیمه می گردد( ماده 10 قانون بیمه)
عامل دوم در تعیین میزان هزینه بیمه آتش سوزی مجتمع های مسکونی پوشش درخواستی شماست. بیمه آتش سوزی بصورت پیشفرض خسارتهای ناشی از آتش سوزی،صاعقه و انفجار را تحت پوشش قرار می دهد. حال اگر بخواهید پوشش تکمیلی دیگری مثل پوشش زلزله، سیل، طوفان و ... را به بیمه نامه خود اضافه کنید طبیعتا هزینه بیمه شما متناسب با تعداد و نوع پوشش های مازاد درخواستی اضافه خواهد شد.
فرآیند خرید بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی در بیمه جم بسیار ساده است. برای خرید این بیمه نامه نیازی نیست که به جایی مراجعه کنید. در همین صفحه فرم استعلام قیمت بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی را گنجانده ایم. چند سوال ساده از شما پرسیده می شود، با پاسخ دادن به این سوالات در نهایت با کلیلک کردن روی گزینه " محاسبه " سامانه بیمه جم هزینه بیمه آتش سوزی شما را بصورت آنلاین محاسبه می کند. حال که از هزینه بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی خود مطلع گردیدید با کلیک روی گزینه "سفارش" جزئیات بیمه نامه شما نمایش داده می شود که بعد از زدن گزینه " تایید و ادامه" وارد صفحه تکمیل اطلاعات بیمه نامه می شوید، در این صفحه اطلاعات هویتی خود از جمله نام و نام خانوادگی، کد ملی ، آدرس و ... وارد می کنید. دقت کنید اطلاعات درخواستی را به دقت و به درستی وارد کنید تا بیمه نامه شما دچار اشکال نشود. مرحله بعد هم تعیین روش ارسال بیمه نامه و پرداخت آنلاین و اینترنتی حق بیمه است.
بعد از پرداخت حق بیمه درخواست شما نهایی شده و به صورت خودکار به کارشناسان صدور در بیمه جم ارجاع می گردد. پس از صدور بیمه نامه لینک دریافت بیمه نامه از طریق پیامک برای شما ارسال می گردد. البته سوابق بیمه نامه های خریداری شده توسط شما برای همیشه در پنل کاربریتان در بیمه جم قابل مشاهده و دانلود می باشد.
1-در بیمه آتش سوزی مجتمع های مسکونی، خسارت های وارد شده به موارد زیر خارج از تعهدات بیمه گر می باشد، مگر اینکه در قرارداد بیمه نامه به طور صریح ذکر شده و توسط بیمه گر تایید شده باشد. در غیر این صورت، پرداخت خسارت های وارد شده به این موارد بر عهده بیمه گذار خواهد بود. این موارد عبارتند از:
* اشیای عتیقه
* طلا و سکه های قیمتی
* سنگ های قیمتی و جواهرات
* پول و اوراق بهادار
* اسناد و مدارک و دست خط ها
* فلزات قیمتی و اشیای باارزش
2- در بیمه آتش سوزی، برخی از خطرات و حوادث به کلی غیرقابل بیمه شدن هستند. در صورت وقوع آتش سوزی و خسارت های وارده به ساختمان بیمه شده، ناشی از این خطرات و حوادث، شرکت بیمه گر هیچ خسارتی را به بیمه گذاران خود پرداخت نخواهد کرد. این موارد و خطرات عبارتند از:
* خسارت های ناشی از جنگ، شورش، قیام، کودتا، انقلاب، اقدامات مقامات انتظامی و سایر موارد مشابه.
* خسارت های ناشی از تشعشعات هسته ای و فعالیت های رادیواکتیو.
* آتش سوزی و انفجار های ناشی از مواد منفجره مانند TNT یا دینامیت.
در هنگام خرید بیمه آتش سوزی برای مجتمع مسکونی، رعایت نکات زیر بسیار مهم هستند:
1- ارزش ساختمان و تاسیسات را به درستی اعلام کنید، اگر کمتر از قیمت واقعی اعلام کنید مشمول ماده 10 قانون بیمه می شوید.
2-
ارزش ساخت هر متر مربع ساختمان" قیمت معاملاتی هر متر مربع از ساختمان شما نیست!!! بلکه هزینه ساخت تمام شده هر مترمربع از ساختمان مورد نظر است. به عبارت دیگر هزینه اعیانی هر مترمربع لازم است نه هزینه عرصه یا زمین.
4-در مورد پوشش های تکمیلی بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی مطالعه کنید و پوشش متناسب به مجتمع خود را انتخاب نمایید. بطور مثال اگر مجتمع شما در شهر و یا منطقه ای است که احتمال سیل در آن نزدیک به صفر است پوشش سیل را خریداری نکنید و مدیریت هزینه نمایید.
5-اگر سرمایه بیمه را بیش از آنچه در واقعیت وجود دارد اعلام کنید شرکت بیمه به شما خسارت بیشتری پرداخت نخواهد کرد!!! پس ارزش واقعی را اعلام کنید تا مدیریت هزینه نمایید.
6-اگر بیمه نامه شما تمدید بیمه نامه سال قبل است با توجه به تورم حاکم بر اقتصاد کشور حتما سرمایه های بیمه نامه را بروزرسانی کنید تا در زمان خسارت دچار کم بیمه گی و ماده 10 قانون بیمه نشوید.
7- آدرس محل مورد بیمه را در بیمه نامه به درستی ثبت کنید، آدرس اشتباه و یا ناقص شما را در زمان خسارت دچار اشتباه می کند.
8- بعد از صدور بیمه نامه حتما با دقت بیمه نامه خود را مطالعه کنید تا از میزان تعهدات شرکت بیمه و تکالیف خود در بیمه نامه مطلع شوید.
9- اگر ساکنین مجتمع برای خود بیمه آتش سوزی بصورت جداگانه خریداری کرده باشند شما اکتفا نکنید و بعنوان مدیر ساختمان بیمه آتش سوزی کل مجتمع را بصورت جداگانه تهیه کنید، در این حالت با فرض خرید بیمه نامه آتش سوزی مجزا توسط ساکنین در صورت تمایل می توانید برای کاهش هزینه بیمه نامه خود سرمایه اثاثیه منزل واحدها را تحت پوشش بیمه خود قرار ندهید.
10- اگر پوشش بیمه آتش سوزی خودروها در پارکینگ را خریداری کردید، بدانید که خودروهای پارک شده در حیاط و سایر مشاعات مجتمع مسکونی تحت پوشش بیمه نخواهند بود.
در بین مردم بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی به " بیمه آتش سوزی مشاعات ساختمان" نیز شناخته می شود. مدیر ساختمان بعنوان متولی اصلی مجتمع مسکونی وظیفه نگهداری و کنترل مشاعات ساختمان را دارد. خیلی وقت ها منشاء اصلی حادثه آتش سوزی در مجتمع، ناشی مشاعات ساختمان است. بطور مثال بدلیل نقص فنی سیستم موتور خانه و گرمایش مرکزی مجتمع دچار انفجار و آتش سوزی می شود یا اینکه بدلیل اتصال برق تابلوی مرکزی ساختمان آتش سوزی از مشاعات آغاز و به طبقات ساختمان سرایت می کند. خب، همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم طبق ماده 14 قانون تملک آپارتمانها مدیر ساختمان موظف است کل ساختمان را بعنوان یک بنای واحد در مقابل خطر آتش سوزی تحت پوشش بیمه قرار دهد.